Вівторок, 16 Квітня 2024, 08:52

ВЛАСІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
м.Світловодськ Кіровоградської обл.

офіційний веб-сайт

Вітаємо Вас Гість | RSS
ПОШУК
КОНТАКТИ
ВЛАСІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
вул.Першотравнева, 59,
смт Власівка,м.Світловодськ,
Кіровоградська обл., 27552

ЧАС РОБОТИ:

Пн - Чт 7.30 - 16.45
Пт 7.30 - 15.30

>
ДОВІДНИК
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ







СТАТИСТИКА
СТАТИСТИКА



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ПРИЙНЯТІ РІШЕННЯ

Головна » Документи » 2010 рік » РІШЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ 10

Рішення виконкому №41 від 30.03.2010 р.

Власівська  селищна  рада

м.Світловодська  Кіровоградської області

 ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 30 березня 2010 року                                               № 41

 

Про затвердження Порядку погодження

прийняття об’єктів будівництва в

експлуатацію споруджених без дозволу

на виконання будівельних робіт

на території Власівської селищної ради

 

         Розглянувши лист Світловодської міської ради щодо рекомендацій погодження прийняття об’єктів будівництва в експлуатацію, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт на території Власівської селищної ради Кіровоградської області, керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 09.09.2009 року № 1035 "Про затвердження Тимчасового порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт", та з метою врегулювання процедури вирішення питань, пов’язаних з самочинним будівництвом у селищі, на підставі Законів України "Про основи містобудування”, "Про планування та забудову територій”, "Про оренду землі”, Земельного кодексу України, Цивільного кодексу України, керуючись ст.ст.11,31,33,59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні”, -

 

виконавчий комітет Власівської селищної ради вирішив:

 

1.Затвердити Порядок погодження прийняття об’єктів будівництва в експлуатацію, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт на території Власівської селищної ради Кіровоградської області (додається).

 

2.Контроль за виконанням цього рішення покласти на  заступника селищного голови Кравченка В.І.

 

 

Селищний голова                                О.Пасько

                                    


Затверджено

                                 рішенням виконавчого комітету

                                    Власівської селищної ради

                              від 30.03.2010р. № 41

 

 

Порядок погодження

прийняття об’єктів будівництва в експлуатацію

споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт

на території Власівської селищної ради Кіровоградської області

 

1. Загальні положення

 

         1.1. Даний Порядок регулює механізм та умови розгляду питань, пов’язаних із погодженням закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених забудовниками - фізичними особами у період з 5 серпня 1992 року до 1 січня 2008 року без дозволу на виконання будівельних робіт, на підставі заяви про прийняття в експлуатацію, яку подано до 31 грудня 2010 року.

         1.2. Підставою для оформлення права власності на приватні житлові будинки садибного типу, дачні та садові будинки з господарськими спорудами і будівлями, споруджені до 5 серпня 1992 року, є висновок про технічний стан будинку (будівлі), складений бюро технічної інвентаризації за формою, встановленою Міністерством з питань житлово-комунального господарства за погодженням з Міністерством регіонального розвитку та будівництва, і документ, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою, на якій розташовані зазначені об'єкти будівництва.

         1.3. Приватні будівлі приймає в експлуатацію інспекція державного архітектурно-будівельного контролю, яка видає забудовникам на платній основі сертифікат відповідності таких будівель державним будівельним нормам, стандартам та правилам.

         1.4. Житловий будинок, будівля, споруда, інше нерухоме майно вважаються самочинним будівництвом, якщо вони збудовані або будуються на земельній ділянці, що не була відведена для цієї мети, або без належного дозволу чи належно затвердженого проекту, або з істотними порушеннями будівельних норм і правил.

         1.5. Право власника на забудову здійснюється ним за умови додержання архітектурних, будівельних, санітарних, екологічних та інших норм і правил, а також за умови використання земельної ділянки за її цільовим призначенням.

         1.6. Прийняття рішень, пов’язаних із погодженням прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених забудовниками - фізичними особами без дозволу на виконання будівельних робіт, забезпечує виконавчий комітет Власівської селищної ради.

 

2. Розгляд питань з самочинного будівництва

 

         2.1. Для погодження прийняття в експлуатацію приватних будинків, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт, забудовник, фізична особа повинна звернутися до виконавчого комітету Власівської селищної ради та надати наступні документи:

         - заяву про погодження прийняття приватної будівлі в експлуатацію та видачу довідки (додається);

         - копію паспорту громадянина;

       - копію технічного паспорту приватної будівлі, виготовленого комунальним підприємством «Бюро технічної інвентаризації» м. Світловодська;

         - копію документа, що посвідчує право на земельну ділянку (державний акт, договір оренди, державний акт на право постійного користування земельною ділянкою, для членів садових товариств - копія правовстановлюючих документів на землю відповідного садового товариства та довідка про наявність земельної ділянки);

         - висновок або звіт (для будинків загальною площею більше 200 кв.м., кількість надземних поверхів більше двох, з господарськими спорудами і будівлями загальною площею більше 100 кв.м.) про проведення технічного огляду на відповідність приватної будівлі державним стандартам, будівельним нормам і правилам, нормативним актам з пожежної безпеки, санітарному законодавству, що діяли на момент закінчення будівництва, складений організацією, яка має відповідну ліцензію, або експертом, який має кваліфікацію судового експерта по спеціальності: «Досліджування об’єктів нерухомості, будівництво матеріалів, конструкцій і відповідних документів»;

         - висновки органу державного пожежного нагляду та державної санітарно-епідеміологічної служби про погодження самочинного будівництва;

         - документи, підтверджуючі строки закінчення будівництва (дані погосподарської книги, матеріали технічної інвентаризації комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації», облікові дані правління садових товариств та інше).

         2.2. Забудовник несе відповідальність за достовірність поданих документів відповідно до законодавства.

         2.3. Заява разом з документами реєструється у виконавчому комітеті Власівської селищної ради та передається для візування селищному  голові, далі, згідно резолюції, до земельно-комунального відділу селищної ради, який розглядає подані забудовником документи та, у випадку відповідності їх чинному законодавству України та цьому Порядку, готує на чергове засідання виконавчого комітету  проект рішення про погодження прийняття в експлуатацію приватної будівлі, спорудженої без дозволу на виконання будівельних робіт.

         2.4. У разі подання документів не в повному обсязі, або невідповідності їх нормам діючого законодавства, земельно-комунальний відділ готує забудовнику за підписом селищного голови або заступника селищного голови письмову відповідь із мотивованим обґрунтуванням відмови в задоволенні клопотання. Відмова у погоджені будівництва з інших причин не допускається.

         2.5. Забудовник може звернутися повторно лише після подання документів у повному обсязі, а у випадку попередньої відмови в погодженні будівництва з підстав невідповідності їх нормам діючого законодавства, після їх усунення.

         2.6. За результатом прийнятого рішення виконавчого комітету Власівської селищної ради про погодження прийняття в експлуатацію приватної будівлі, спорудженої без дозволу на виконання будівельних робіт, земельно-комунальний відділ селищної ради протягом п’яти робочих днів з дня набрання чинності рішення виконкому, видає забудовнику довідку про погодження прийняття об'єкта будівництва в експлуатацію, форма якої затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 09.09.2009 року № 1035.

         2.7. На підставі сертифікату відповідності приватної будівлі державним будівельним нормам, стандартам та правилам, виданого інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Кіровоградської області, земельно-комунальний відділ виконкому селищної ради готує на розгляд виконавчого комітету Власівської селищної ради проект рішення про видачу свідоцтва про право власності.

 

 

    Начальник

    земельно-комунального відділу                        Л.Жарікова

                       

 

Категорія: РІШЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ 10 | Додав: Admin (21 Квітня 2010)
Переглядів: 2106 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
СЬОГОДНІ
ВХІД

КАЛЕНДАР

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
ГОДИНА ЗЕМЛІ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПРО ПОГОДУ


ВАЛЮТА
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
ЗАЦІКАВЛЕНИМ

ВІРУЮЧИМ
Часовня

Вгору