Четвер, 18 Квітня 2024, 23:05

ВЛАСІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
м.Світловодськ Кіровоградської обл.

офіційний веб-сайт

Вітаємо Вас Гість | RSS
ПОШУК
КОНТАКТИ
ВЛАСІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
вул.Першотравнева, 59,
смт Власівка,м.Світловодськ,
Кіровоградська обл., 27552

ЧАС РОБОТИ:

Пн - Чт 7.30 - 16.45
Пт 7.30 - 15.30

>
ДОВІДНИК
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ







СТАТИСТИКА
СТАТИСТИКА



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ПРИЙНЯТІ РІШЕННЯ

Головна » Документи » 2010 рік » РІШЕННЯ СЕЛИЩНОЇ РАДИ 10

ЗАТВЕРДЖЕНО рішенням сесії № 23 від 24.12.2010 року
ПРАВИЛА БЛАГОУСТРОЮ ТЕРИТОРІЇ СЕЛИЩА ВЛАСІВКА
(продовження) 
 
IX. ОРГАНІЗАЦІЯ РОБІТ ПОВОДЖЕННЯ З ТВЕРДИМИ ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ, ВЕЛИКОГАБАРИТНИМ СМІТТЯМ, БУДІВЕЛЬНИМИ ВІДХОДАМИ, ТОЩО.
9.1. Функції по організації робіт поводження з ТПВ на території селища покладаються на підприємство комунальної форми власності – КП «Власівські мережі».
9.2. ТПВ збираються в контейнери, які встановлюються на спеціально обладнаних майданчиках згідно санітарних норм і правил.
9.3. Майданчики для встановлення контейнерів для збору ТПВ повинні бути з твердим покриттям, з ухилом убік проїзної частини, мати з трьох сторін огородження висотою 1.2 – 1.5 м, щоб не допускати розносу сміття на прилеглу територію та мати зручний під′їзд для спецавтотранспорту,
9.4. Контейнери і площадки під ними повинні не рідше одного разу в 10 днів, крім зимового періоду, промиватися й оброблятися дезінфікуючими засобами.
9.5. Майданчики для контейнерів при наявності містобудівної можливості, повинні бути віддалені від житлових будинків, дитячих установ, спортивних майданчиків, місць відпочинку населення на відстані не менше, як 20 метрів і не більше, як 100 метрів від житлових будинків. Розміри майданчиків повинні бути розраховані на встановлення необхідної кількості контейнерів, виходячи з норм накопичення ТПВ.
9.6. Забороняється встановлювати контейнери на газонах і в прохідних арках будинків. Сміттєзбірники, що знаходяться на проїзній частині, повинні бути обладнані світловідображуючими елементами з метою забезпечення безпеки дорожнього руху.
9.7. Схема розміщення контейнерних майданчиків узагальнюється виконавчим комітетом селищної ради, погоджується органами санепіднадзору, архітектури та затверджується селищним головою.
9.8. Контейнери повинні бути в справному стані, пофарбовані і мати маркірування з указівкою реквізитів власника
9.9. Відповідальність за утримання контейнерів та контейнерних майданчиків покладається на балансоутримувачів.
9.10. Юридичні або фізичні особи мають право на влаштування окремого контейнерного майданчика для збору власних ТПВ на земельній ділянці, відведеній даному суб′єкту згідно діючого законодавства і відповідно до санітарних норм та включення його до схеми розміщення згідно з п.9.7 даних Правил.
9.11. Юридичні та фізичні особи, які є власниками вбудованих або прибудованих приміщень чи здійснюють господарську діяльність у вбудованих або прибудованих приміщеннях житлових будинків і не мають власних контейнерних майданчиків, укладають договори на збирання та вивезення ТПВ з організацією, яка здійснює експлуатацію даного житлового будинку або з балансоутримувачем контейнерів.
9.12. Юридичні особи, які не мають власних контейнерних майданчиків, і здійснюють господарську та іншу діяльність у нежитлових приміщеннях (окремих будівлях) повинні укладати договори на вивіз ТПВ з балансоутримувачем будівлі або підприємством, яке обслуговує дану територію( будівлю).
9.13. При отриманні дозволу на право виносної торгівлі суб′єкти підприємницької діяльності укладають договори з балансоутримувачами контейнерів та здійснюють попередню оплату за вивезення ТПВ не менш як на 1 місяць.
9.14. Відходи, які виникають в результаті проведення будівельних робіт на відведених в установленому порядку земельних ділянках, збираються в межах даної земельної ділянки та вивозяться власними силами в установленому порядку.
9.15. Вивіз великогабаритного сміття та гілок здійснюється приватними або юридичними особами за власні кошти своїм транспортом або спеціалізованими підприємствами в місця для захоронення або утилізації.
9.16. Розміщення відходів фізичними та юридичними особами в місцях, не зазначених в даних Правилах, забороняється.
9.17. Юридичні та фізичні особи, які є балансоутримувачами контейнерів та контейнерних майданчиків, власники приватних домоволодінь зобов'язані укладати договори на вивіз ТПВ, ВГС, будівельних і інших муніципальних відходів, що підлягають захороненню, з КП «Власівські мережі» відповідно до затверджених середньорічних норм їхнього накопичення (ТПВ, ВГС) і фактичним утворенням (будівельні та інші відходи). У випадках значного відхилення утворення ТПВ від норми накопичення, договір на вивіз ТПВ укладається по фактичному утворенню ТПВ. Факти відхилення від норми підтверджуються натурними вимірами.
9.18. Вивіз рідких нечистот від житлових організацій, домовласників, підприємств соціально-культурного призначення, інших підприємств здійснюється спеціалізованими підприємствами за їх заявою.
9.19. КП «Власівські мережі» здійснює вивіз ТПВ самостійно або з залученням інших підприємств незалежно від форм власності на конкурсній основі.
9.20. Конкурс на право вивезення ТПВ з території селища або з окремої території селища проводить КП «Власівські мережі» разом з селищною радою.
9.21. Відмовлення від виконання даних вимог суб'єктами, які є джерелами утворення твердих побутових відходів, розглядається як факт забруднення навколишнього середовища.
 
X. ВИМОГИ ЩОДО ДОТРИМАННЯ ТИШІ В ГРОМАДСЬКИХ МІСЦЯХ
10.1. Підприємства, установи, організації та громадяни при здійсненні будь-яких видів діяльності з метою відвернення і зменшення шкідливого впливу на здоров'я населення шуму та інших фізичних факторів зобов'язані:
1) здійснювати відповідні організаційні, господарські, технічні, технологічні, архітектурно-будівельні та інші заходи щодо попередження утворення та зниження шуму до рівнів, установлених санітарними нормами;
2) забезпечувати в житлових будинках, жилих та нежилих приміщеннях дотримання такого рівня шуму працюючого обладнання, вентиляційних систем, радіоприймачів, телевізорів, гучномовних установок, музичних інструментів, засобів індивідуальної трудової діяльності, а також інших джерел шуму, щоб він не проникав за межі відповідного приміщення та не перевищував би 40 ДБА в денний та 30 ДБА в нічний час з 22.00 до 8.00;
3) додержуватися під час роботи закладів ресторанного господарства, торгівлі, побутового обслуговування, розважального та грального бізнесу, культури, при проведенні концертів, дискотек, масових святкових і розважальних заходів тощо рівня звучання та таких рівнів шуму звуковідтворювальної апаратури та музичних інструментів у приміщеннях і на відкритих площадках, щоб у прилеглих житлових будинках він становив не більше 40 ДБА в денний час і 30 ДБА в нічний час з 22.00 до 8.00;
4) додержуватися під час роботи підприємств торгівлі та ресторанного господарства (ресторани, бари, кафе, заклади розважального та грального бізнесу), побутового обслуговування, які розташовані в жилих будинках, таких рівнів шуму, щоб у прилеглих жилих будинках і в прилеглих жилих приміщеннях він становив не більше 30 ДБА;
5) вживати заходи щодо недопущення впродовж доби перевищень рівнів шуму, встановлених санітарними нормами, в таких приміщеннях і на таких територіях (захищені об'єкти):
- житлових будинках і прибудинкових територіях;
- лікувальних установах, будинках-інтернатах, закладах освіти, культури;
- готелях і гуртожитках;
- закладах ресторанного господарства, торгівлі, побутового обслуговування, розважального та грального бізнесу;
- інших будівлях і спорудах, у яких постійно чи тимчасово перебувають люди;
- парках, зонах відпочинку, розташованих на території мікрорайонів і груп житлових будинків.
10.2. Шум на захищених об'єктах при здійсненні будь-яких видів діяльності не повинен перевищувати рівнів, установлених санітарними нормами для відповідного часу доби.
10.3. Забороняється:
1) гучний спів, викрики, включення на більше ніж звичайний рівень потужності радіоприймачів, телевізорів, іншого звуковідтворювального обладнання та інших гучномовних установок, створення шуму при використанні виробничого обладнання та інструментів, вибухових матеріалів та піротехнічних виробів, створювання іншого шуму на вулицях, в будинках, гуртожитках, на прибудинкових територіях, у зонах відпочинку та інших захищених об'єктах у нічний час з 22.00 до 8.00;
2) проводити ремонтні та будівельні роботи в житлових будинках, квартирах, офісних приміщеннях, приміщеннях підприємств торгівлі та громадського харчування (ресторани, бари, кафе), розважальних та гральних закладах, розташованих в житлових будинках, у вбудованих і прибудованих до житлових будинків нежилих приміщеннях, інших захищених об'єктах без попередження мешканців прилеглих житлових будинків, жилих приміщень про початок робіт і час їх завершення. Нормативний рівень шуму на весь час проведення ремонтно-будівельних робіт у прилеглих жилих приміщеннях і прилеглих будинках не повинен перевищувати 40 ДБА. Забороняється проводити вказані роботи з 21.00 до 9.00 та у святкові і неробочі дні впродовж доби. За згодою мешканців усіх прилеглих квартир ремонтні та будівельні роботи можуть проводитися у святкові та неробочі дні. Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарних норм цілодобово;
3) встановлювати на балконах, лоджіях, відкритих вікнах та сходах будинків, будівель і споруд та інших місцях радіоапаратуру і включати її на значну потужність протягом доби;
4) стоянка автотранспорту з постійно працюючими двигунами на прибудинкових територіях житлових будинків з 23.00 до 6.00.
10.4. Передбачені вимоги щодо додержання тиші та обмежень певних видів діяльності, що супроводжуються шумом, не поширюються на випадки:
1) здійснення в закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжуються шумом, за умови, що виключають проникнення шуму в прилеглі приміщення, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди;
2) здійснення в закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжуються шумом, за умови, що виключають проникнення шуму за межі таких приміщень;
3) попередження та/або ліквідації наслідків аварій, стихійного лиха, інших надзвичайних ситуацій;
4) надання невідкладної допомоги, попередження або припинення правопорушень;
5) попередження крадіжок, пожеж, а також виконання завдань цивільної оборони;
6) проведення зборів, мітингів, демонстрацій, походів, інших масових заходів, про які завчасно сповіщено орган виконавчої влади чи орган місцевого самоврядування;
7) роботи обладнання і механізмів, що забезпечують життєдіяльність жилих і громадських будівель, за умов ужиття невідкладних заходів щодо максимального обмеження проникнення шуму в прилеглі приміщення, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди;
8) відзначення встановлених законом святкових і неробочих днів, Дня селища, інших свят відповідно до рішення селищної ради, проведення спортивних змагань;
9) проведення салютів, феєрверків, інших заходів із використанням вибухових речовин і піротехнічних засобів у заборонений час за погодженням із виконавчим комітетом селищної ради.
 
XI.КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ ПРАВИЛ
11.1. Перевірка виконання вимог, передбачених даними Правилами, складання протоколів про здійснення правопорушень, накладення і стягнення штрафів, розгляд справ про адміністративні правопорушення передбачених чинним законодавством, здійснюються органами (посадовими особами), уповноваженими чинним законодавством.
11.2. Штрафні санкції за адміністративні правопорушення стягуються в розмірі, передбаченому Кодексом України про адміністративні правопорушення.
11.3. Оскарження й опротестування постанови в справі про адміністративні правопорушення здійснюється у встановленому порядку.
11.4. Перевірка санітарного стану прилеглих та закріплених за власниками, користувачами, орендарями територій проводиться відповідними службами.
11.5. За результатами перевірки комісією складається акт установленої форми, у якому вказують виявлені недоліки, установлюється термін для їхнього усунення.
11.6. Акт підписується членами комісії, посадовою особою підприємства, організації, власником, орендарем
11.7. У випадку відмовлення від підписання акта в ньому робиться відповідна відмітка.
11.8. У випадку не усунення зафіксованих порушень у передбачений термін, акт (протокол) передається до адміністративної комісії для притягнення порушника санітарного стану до адміністративної відповідальності.
11.9. Утримання закріпленої території власником, користувачем, орендарем вважається неналежним за умови складання комісією протягом календарного року двох і більш актів про допущені порушення, що не оскаржені і не скасовані у встановленому порядку.
 
XII.ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ
12.1. При виявленні порушення норм, передбачених даними Правилами, та складанні відповідних протоколів і актів винні особи у встановленому діючим законодавством порядку притягаються до відповідальності передбаченої Кодексом України про адміністративні правопорушення, Законом України «Про відповідальність підприємств, їхніх об'єднань, установ і організацій за правопорушення в сфері містобудування». Якщо у діях виявлені ознаки злочину, питання вирішується відповідно з вимогами кримінального Кодексу України. Розмір цивільно-правової відповідальності за збитки, нанесені об’єктам благоустрою, встановлюється відповідно з нормами, встановленими Цивільним кодексом України, Законами України, Постановами Кабінету Міністрів України та іншими нормативно-правовими актами, що регулюють взаємовідносини у сфері благоустрою населених пунктів.
12.2. Відповідно ст. 42 Закону України "Про благоустрій населених пунктів" порушенням цих Правил вважається:
12.2.1.Вчинення дій, що завдають шкоди об'єктам благоустрою селища, санітарному стану, навколишньому природному середовищу та громадському порядку:
- засмічення, забруднення приміщень та місць загального користування сміттям, недопалками, недогризками, лушпинням, папером тощо.
- пошкодження об'єктів благоустрою.
12.2.2. Виконання без письмового дозволу виконавчого комітету селищної ради:
- розриття ґрунту для усіх видів робіт;
- дорожні роботи;
- розміщення тимчасових і постійних огорож та парканів, крім огородження квітників і дерев у межах прибудинкових територій;
- розташування будівельних лісів при ремонті фасадів будівель (споруд);
- розміщення рекламних конструкцій.
12.2.3. Порушення встановлених стандартів, норм і правил під час будівництва, реконструкції та експлуатації об'єктів чи споруд, засмічення території за межами огорож цих об'єктів і споруд ґрунтом і сміттям тощо, утворених при виконанні відповідних робіт:
- виконання будівельних, ремонтно-будівельних робіт понад нормативні терміни, вказані у дозволі;
- відсутність освітлення розкопаного місця;
- відсутність огорожі розкопаного місця, небезпечної зони, перехідного містка при прокладанні підземних інженерних комунікацій, згідно з проектом виконання робіт;
- неякісне відновлення благоустрою об'єкта після виконання будівельних, ремонтно-будівельних робіт.
12.2.4.Самовільне виконання будівельних, ремонтно-будівельних робіт.
12.2.5.Виконання робіт з благоустрою селища без затверджених проектів на виконання земляних робіт та відповідного дозволу.
12.2.6. Несвоєчасне вивезення будівельного сміття з будівельних майданчиків.
12.2.7. Завантаження контейнерів для побутового сміття будівельним сміттям, металобрухтом.
12.2.8. Порушення правил складування, зберігання, розміщення, транспортування, утилізації та використання відходів:
- відсутність у суб'єктів благоустрою договору на вивіз ТПВ і ВГС зі спеціалізованими організаціями;
- відсутність контейнеру для сміття у місцях, в яких цими правилами передбачено його наявність;
- відсутність твердого покриття на контейнерних майданчиках для сміття.
12.2.9. Створення смітників, самовільне скидання побутового сміття, побутових відходів, будівельного сміття, відходів виробництва у не відведених для цього місцях. Складування на вулицях, площах, зелених зонах, прибудинкових територіях тари, конструкцій, виробів, ґрунту, будівельних матеріалів тощо без відповідного дозволу.
12.2.10. Несвоєчасне вивезення побутового сміття із контейнерних майданчиків.
12.2.11. Спалювання на території селища листя, гілок, відходів виробництва, а також спалювання сміття в контейнерах, урнах та на контейнерних майданчиках, у дворах.
12.2.12. Транспортування сміття, паперу, сипучих матеріалів тощо, відкритим способом, або таким, що призводить до їх розтрушування чи розкидання.
12.2.13. Забруднення доріг і інших територій селища внаслідок виносу бруду за колесами автомобілів.
12.2.14.Незадовільне утримання (незадовільний санітарно-технічний стан, несвоєчасне прибирання та очищення) громадських туалетів.
12.2.15. Знищення зелених насаджень без спеціального на те дозволу.
12.2.16. 3ахаращення зеленої зони будь-якими матеріалами, влаштування звалищ сміття, вибірка піску, глини, випасання худоби на зелених зонах, розпалювання вогнища, засадження городів у не відведених для цього місцях, забивання в дерева цвяхів, кріплення до них електрощитів, ламання дерев, кущів, зривання та ламання квітів; установлення на зелених зонах торгових точок без дозволу виконкому селищної ради.
12.2.17. Забруднення водойм.
12.2.18. Наїзд на будь-якому автотранспорті на тротуари (крім випадків, передбачених Правилами дорожнього руху), пішохідні доріжки, зелені зони, декоративні огорожі, та паркування на них.
12.2.19. Миття, заправка, ремонт транспортних засобів на проїжджій частині вулиць, тротуарах, у житлових мікрорайонах та у необладнаних для цього місцях.
12.2.20. Паркування автотранспортного засобу у межах парків, самовільне паркування у межах зони паркування.
12.2.21.Самовільне встановлення літніх майданчиків, відгороджень, постійної і тимчасової огорожі, риштування, палаток, спеціальних конструкцій зовнішньої реклами (несвоєчасна їхня перереєстрація), місць торгівлі з лотків, автомобілів, причепів, столиків, візків тощо у не відведених для цього місцях та без наявності відповідного дозволу.
12.2.22. Розвішування дорожніх знаків без погодження із Державтоінспекцією, власником доріг.
12.2.23. Розміщення об'яв, афіш, листівок, плакатів тощо у не відведених для цього місцях. Відповідальність за порушення цієї заборони несе організація, власник чи особа, яка здійснює розповсюдження об'яв, афіш, листівок, плакатів тощо.
12.2.24. Утримання собак і котів з порушенням існуючих норм та правил утримання собак і котів у містах і населених пунктах. Утримання на балконах і лоджіях тварин, птахів і бджіл.
12.2.25. Викидання сміття з вікон (у т. ч. автотранспортних засобів), балконів, витрушування на сходинній площадці чи з балконів килимів та килимових доріжок.
12.2.26. Проведення робіт, пов'язаних з переобладнанням, реконструкцією основних конструктивних елементів будівель, інженерних комунікацій і мереж у т.ч. систем інформаційних комунікацій та обладнання, без узгодження з організаціями й підприємствами, у веденні яких знаходиться житловий фонд, інженерні комунікації та мережі.
12.2.27. Самовільний ремонт або підключення до інженерних мереж будь-якого призначення (підземних і наземних).
12.2.28. Розміщення зливних ям на територіях, прилеглих до приватних домоволодінь.
12.2.29. Незадовільне утримання прибудинкових територій, територій підприємств і організацій, несвоєчасне прибирання прилеглої та закріпленої в установленому законом порядку території.
12.2.30. Несвоєчасне прибирання снігу і льоду із тротуарів, пішохідних доріжок, доріг, місць паркування автомобілів, з покрівель, з прибудинкових територій, територій підприємств і організацій, в тому числі прилеглих до них територій; несвоєчасне посипання їх піском, скидання снігу на проїжджу частину вулиць.
12.2.31. Посипання тротуарів хімічними речовинами.
12.2.32. Відсутність урн для сміття на об'єктах, де їх обов'язкова наявність передбачена цими Правилами.
12.2.33. Відсутність на підземних комунікаціях кришок люків колодязів і теплових камер.
12.2.34. Витоки води, фекалій на впорядковані території.
12.2.35. Незадовільне забезпечення технічної справності:
а) доріг, вулиць, площ, тротуарів, пішохідних переходів, мостів, шляхопроводів, пішохідних доріжок;
б) колодязів водопровідних, каналізаційних, зв'язку і їм подібних, дощоприймачів, дренажів, колекторів дощової каналізації, теплових камер.
12.2.36. Незадовільне утримання (незадовільний зовнішній вигляд та технічна справність, невідповідність їх до затверджених паспортів, проектів, вимог):
а) постійних і тимчасових огорож, парканів, газонних огорож, ліхтарів вуличного освітлення, домових ліхтарів, стовпів, урн та контейнерів для сміття:
б) кіосків, літніх торгівельних майданчиків, стаціонарних палаток, трансформаторних будок, телефонних і електричних шаф, навісів та павільйонів зупинок транспорту;
в) спеціальних конструкцій зовнішньої реклами, вивісок і вітрин, пам'ятників, скульптур.
12.2.37. Відсутність та незадовільне утримання покажчиків будинків, споруд та інших об'єктів, розташованих на території селища.
12.2.38. Незадовільний технічний стан фасадів, балконів та інших елементів.
12.2.39. Перевищення максимальних рівнів шуму, встановлених СанПІН №3077-84 при використанні працюючого обладнання, вентиляційних систем, радіоприймачів, телевізорів, гучномовних установок, музичних інструментів, засобів індивідуальної трудової діяльності, а також інших джерел шуму.
12.2.40.Використання гучномовної апаратури на відкритих та закритих концертних та танцювальних майданчиках, в закладах ресторанного господарства (ресторанах, барах, кафе тощо), ігорних будинках, закладах культури без прийняття заходів щодо забезпечення нормативних рівнів шумів, встановлених СанПІН № 3077-84 після 22.00.
 
 

Категорія: РІШЕННЯ СЕЛИЩНОЇ РАДИ 10 | Додав: Admin (26 Грудня 2010)
Переглядів: 1954 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
СЬОГОДНІ
ВХІД

КАЛЕНДАР

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
ГОДИНА ЗЕМЛІ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПРО ПОГОДУ


ВАЛЮТА
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
ЗАЦІКАВЛЕНИМ

ВІРУЮЧИМ
Часовня

Вгору