Субота, 20 Квітня 2024, 13:49

ВЛАСІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
м.Світловодськ Кіровоградської обл.

офіційний веб-сайт

Вітаємо Вас Гість | RSS
ПОШУК
КОНТАКТИ
ВЛАСІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
вул.Першотравнева, 59,
смт Власівка,м.Світловодськ,
Кіровоградська обл., 27552

ЧАС РОБОТИ:

Пн - Чт 7.30 - 16.45
Пт 7.30 - 15.30

>
ДОВІДНИК
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ







СТАТИСТИКА
СТАТИСТИКА



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ПРИЙНЯТІ РІШЕННЯ

Головна » Документи » 2009 рік » РІШЕННЯ СЕЛИЩНОЇ РАДИ 09

РІШЕННЯ сесії №492 від 23 січня 2009 року
Власівська селищна рада
м.Світловодська Кіровоградської області
(тридцята позачергова сесія п'ятого скликання)
 
Р І Ш Е Н Н Я
 
від 23 січня 2009 року                                                            № 492
 
Про затвердження Положення „Про порядок
надання орендарю згоди орендодавця на
здійснення невід'ємних поліпшень орендованого
майна комунальної власності смт.Власівка"

Керуючись Законом України «Про оренду державного та комунального майна», ст.60 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні”, Наказом Фонду державного майна України від 03.10.2006 № 1523 "Про затвердження Порядку надання орендарю згоди орендодавця державного майна на здійснення невід'ємних поліпшень орендованого державного майна" та з метою ефективного використання майна комунальної власності територіальної громади смт.Власівка, -
 
СЕЛИЩНА РАДА в и р і ш и л а:
 
1. Затвердити Порядок надання орендарю згоди на здійснення невід'ємних поліпшень орендованого майна комунальної власності смт.Власівка (додається).
 
2. Дане рішення набирає чинності з моменту опублікування.
 
3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань промисловості, енергетики, місцевого господарства, комунальної власності (голова комісії - А.Поварчук)
 
Селищний голова                                        О.Пасько
 
Додаток
до рішення селищної ради
від 23 січня 2008р. №492
 
Порядок
надання орендарю згоди на здійснення невід'ємних поліпшень
орендованого майна комунальної власності смт.Власівка
 
1. Цей Порядок розроблено відповідно до ст.18-1, 27 Закону України "Про оренду державного та комунального майна", Наказу ФДМ України від 03.10.2006 № 1523 "Про затвердження Порядку надання орендарю згоди орендодавця державного майна на здійснення невід'ємних поліпшень орендованого державного майна", Положення "Про порядок передачі в оренду майна комунальної власності територіальної громади смт.Власівка", затвердженого рішенням Власівської селищної ради від 29.07.2005р. за № 526, з метою визначення порядку надання орендарю згоди на здійснення невід'ємних поліпшень орендованого майна комунальної власності смт.Власівка у випадках, передбачених чинним законодавством України.
 
2. Цей Порядок поширюється на фізичних та юридичних осіб, які визнані Положенням "Про порядок передачі в оренду майна комунальної власності територіальної громади смт.Власівка" орендарями і орендують нерухоме майно, що належить до комунальної власності смт.Власівка та не включене до Переліку об’єктів, що не підлягають приватизації.
 
3. Процедура надання орендарю згоди виконавчого комітету Власівської селищної ради на здійснення невід'ємних поліпшень орендованого майна комунальної власності територіальної громади смт.Власівка (надалі - об’єкт оренди), включає такі етапи:
- подання заяви і пакета документів орендарем;
- розгляд заяви і документації орендаря;
- перевірка комісією, утвореною відповідно до рішення виконавчого комітету Власівської селищної ради, доцільності здійснення невід’ємних поліпшень об’єкта оренди;
- прийняття за результатами розгляду наданих орендарем документів та акту комісії виконавчим комітетом Власівської селищної ради рішення щодо надання або відмови у наданні згоди орендарю на здійснення невід'ємних поліпшень об’єкта оренди та надання дозволу на внесення відповідних змін та доповнень до укладеного договору оренди майна.
 
4. Орендар подає заяву та документи, а саме:
4.1. Опис передбачуваних поліпшень і кошторис витрат на їх проведення;
4.2. Приписи органів пожежного нагляду, охорони праці та ін. органів (за умови їх наявності);
4.3. Довідку балансоутримувача об’єкта оренди щодо наявності або відсутності у орендаря заборгованості по орендній платі, експлуатаційним витратам та про вартість об’єкта оренди згідно з даними бухгалтерського обліку на початок поточного року, а також на момент звернення орендаря;
4.4. Письмова згода балансоутримувача об’єкта оренди щодо доцільності здійснення невід'ємних поліпшень за рахунок власних коштів орендаря;
4.5. Фотознімки орендованого майна на момент звернення.
 
5. З метою перевірки вимог орендаря щодо доцільності здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна рішенням виконавчого комітету створюється комісія у кількості від 5 до 7 осіб.
 
6. Керує діяльністю комісії, головує на її засіданнях та організовує роботу комісії Голова комісії. Він ознайомлює членів комісії з функціями, правами і порядком роботи комісії та обов'язками її членів відповідно до цього Порядку, подає на розгляд виконкому акт, складений за результатами роботи комісії. У разі потреби до роботи комісії можуть залучатися інші фахівці.
 
7. Члени комісії не можуть перебувати у майнових та/або немайнових відносинах з орендарями котрі звернулись з заявою про надання дозволу на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.
 
8. Секретар комісії організовує підготовку матеріалів для розгляду комісією, забезпечує виконання доручень голови, інформує всіх членів комісії про дату і час проведення перевірки стану орендованого заявником майна комунальної власності та обставин викладених у заяві, ознайомлення із часом засідань, здійснює оформлення акту роботи комісії. Повідомлення можуть направлятися поштою, факсом, телефонограмою, електронною поштою.
 
9. Члени комісії зобов'язані брати участь у діяльності комісії, виконувати розпорядження і доручення голови. При ухиленні членом комісії від виконання обов'язків, визначених Положенням, Голова комісії вирішує питання про виключення його зі складу та включення до складу комісії іншої кандидатури.
 
10. Засідання комісії правомочні, якщо на них присутні не менш ніж 2/3 складу комісії. Засідання комісії є відкритим.
 
11. За результатами кожного засідання комісії складається акт, у якому мають бути зазначені:
- дата засідання;
- дані щодо присутності членів комісії;
- порядок денний;
- суть обговорення питань порядку денного;
- рішення, прийняте членами комісії, та мотивація його прийняття.
 
12. Акт комісії підписується усіма присутніми членами комісії і подається головою комісії на розгляд виконкому.
 
13. Виконавчий комітет за результатами розгляду наданих орендарем документів, акту комісії щодо доцільності здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна, приймає рішення щодо:
- надання або відмови у наданні згоди орендарю на здійснення невід'ємних поліпшень орендованого майна комунальної власності,
- про внесення відповідних змін та доповнень до укладеного договору оренди майна.
 
14. Після здійснення невід'ємних поліпшень орендар надає інформацію виконавчому комітету про завершення виконання робіт з одночасним наданням:
- проектно-кошторисної документації, дозволу на виконання будівельних або ремонтних робіт, актів виконаних робіт, актів ведення в експлуатацію об’єкта;
- копії документів, що підтверджують проведені орендарем розрахунки за виконані поліпшення об’єкта оренди, у тому числі придбані матеріали, конструкції тощо.
 
15. Визначення вартості здійснених невід’ємних поліпшень здійснюється суб’єктом оціночної діяльності, що буде залучений до ідентифікації поліпшень об’єкта оренди.
 
16. Ідентифікація поліпшень об’єкта оренди суб’єктом оціночної діяльності здійснюється на підставі укладеного 3-х стороннього договору (Орендар, суб’єкт оціночної діяльності, та орендодавець).
 
17. Інформація про здійснені поліпшення об’єкта оренди, витрати на поліпшення та джерело їх фінансування вноситься орендодавцем протягом п'яти робочих днів, після отримання, до відповідних облікових документів.
 
Категорія: РІШЕННЯ СЕЛИЩНОЇ РАДИ 09 | Додав: Admin (23 Січня 2009)
Переглядів: 1486 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
СЬОГОДНІ
ВХІД

КАЛЕНДАР

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
ГОДИНА ЗЕМЛІ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПРО ПОГОДУ


ВАЛЮТА
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
ЗАЦІКАВЛЕНИМ

ВІРУЮЧИМ
Часовня

Вгору