Субота, 20 Квітня 2024, 17:22

ВЛАСІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
м.Світловодськ Кіровоградської обл.

офіційний веб-сайт

Вітаємо Вас Гість | RSS
ПОШУК
КОНТАКТИ
ВЛАСІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
вул.Першотравнева, 59,
смт Власівка,м.Світловодськ,
Кіровоградська обл., 27552

ЧАС РОБОТИ:

Пн - Чт 7.30 - 16.45
Пт 7.30 - 15.30

>
ДОВІДНИК
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ







СТАТИСТИКА
СТАТИСТИКА



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ПРИЙНЯТІ РІШЕННЯ

Головна » Документи » 2007 рік » РІШЕННЯ СЕЛИЩНОЇ РАДИ 07

РІШЕННЯ №202 від 07 червня 2007 року
Власівська селищна рада
м.Світловодська Кіровоградської області
(чотирнадцята сесія п'ятого скликання)

Р І Ш Е Н Н Я


від 07 червня 2007 року № 202

Про затвердження змін та доповнень
в "Положення про надання земельних
ділянок під житлове будівництво в
смт.Власівка", затверджене рішенням
селищної ради від.16.03.2007 р. №163

Розглянувши пропозиції громадян та постійних депутатських комісій, керуючись ст.26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", -
 
СЕЛИЩНА РАДА в и р і ш и л а:


1. Внести зміни та доповнення в Положення "Про надання земельних ділянок під житлове будівництво в смт.Власівка" та викласти в такій редакції (додаток).

2. Установити, що у випадках, коли земельні ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) передбачається надавати у нових мікрорайонах/кварталах, де відсутня соціальна та інженерно-транспортна інфраструктура:

2.1. 20-25 відсотків від кількості цих земельних ділянок може бути продана на земельному аукціоні у порядку, передбаченому положенням про порядок проведення земельних аукціонів у селищі Власівці;

2.2. Кошти, які мають сплатити переможці земельного аукціону, мають вноситись у грошовій формі та витрачаються на будівництво соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури відповідного мікрорайону/кварталу.

3. Організацію виконання цього рішення покласти на заступника селищного голови Кравченко В.І. та землевпорядника Жарікову Л.М.


Селищний голова О.Пасько


 
Додаток
до рішення селищної ради
від 07 червня 2007 р. N 202
 
Положення
про надання земельних ділянок
під житлове будівництво в смт.Власівка
(із змінами, внесеними рішенням сесії № 578 від 12.09.14)
 
Дане положення розроблене на підставі Конституції України, Земельного кодексу України, Житлового Кодексу України, Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та Правил забудови Кіровоградської області.
В зв'язку з обмеженими земельними ресурсами на території смт.Власівка та ефективного їх використання затверджується такий порядок надання земельних ділянок для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на території Власівської селищної ради:
1. Надання громадянам земельних ділянок у порядку безоплатної їх приватизації для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) (далі - земельна ділянка) на території Власівської селищної ради здійснюється виключно у порядку черговості шляхом постановки на облік в виконкомі Власівської селищної ради.
Дія цього Положення не розповсюджується на:
- проведення приватизації земельних ділянок, на яких розташовані жилі будинки, належні громадянам на праві власності;
- проведення приватизації земельних ділянок, рішення щодо приватизації яких було прийняте у попередні роки, але державний акт на право власності на землю не був отриманий.
1.1 В першу чергу земельні ділянки надаються членам територіальної громади смт.Власівка.
1.2 Заяви інших осіб розглядаються в випадку відсутності заяв мешканців селища.
2. Постановка на облік здійснюється шляхом внесення інформації до книги реєстрації заяв та обліку громадян (додаток 1), які перебувають у черзі з надання земельних ділянок (далі книга реєстрації) у порядку безоплатної їх приватизації для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
Книга повинна бути пронумерована, прошнурована і підписана селищним головою та скріплена печаткою селищної ради.
Інформація до книги реєстрації вноситься у день надходження заяви із документами до селищної ради.
Усі громадяни, що внесені до книги реєстрації, вносяться до списку громадян, які перебувають у черзі з надання земельних ділянок у порядку безоплатної їх приватизації для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) (додаток №2).
Із числа вказаних громадян складаються списки осіб, які користуються правом першочергового одержання земельних ділянок (додаток №3) у порядку безоплатної їх приватизації для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
3. Для постановки на облік громадян, зацікавлених в одержанні земельної ділянки, мають подати до виконкому селищної ради заяву із зазначенням місця розташування, бажаних розмірів та мети її використання.
До заяви додаються:
- копія паспорта громадянина України та ідентифікаційного коду;
- довідка про склад сім'ї та реєстрацію;
- довідка МБТІ про відсутність раніше наданої в користування або у власність земельної ділянки;
- довідка від державного реєстратора (земельного кадастру) про відсутність приватної земельної ділянки;
- декларація про доходи за останній звітний рік;
Громадяни, які беруться на облік та користуються, у відповідності до чинного законодавства України, правом першочергового або позачергового одержання земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), мають вказати про це в заяві та подати відповідні документи.
Заяви громадян без надання вищевказаних документів в книгу реєстрації не вносяться, а залишаються без руху, про що повідомляється заявникові (або повертаються заявникові).
4. Черговість визначається за днем подання громадянином відповідної заяви та документів.
Заяви, що надійшли протягом одного дня реєструються у алфавітному порядку.
5. Заява та документи перевіряються землевпорядником селищної ради. У випадку подання заяви та документів особисто громадянином в прийомні дні виконкому селищної ради - у його присутності безпосередньо під час їх подання.
6. Після внесення інформації до книги реєстрації громадянину, протягом не більше 30 днів, надсилається письмова відповідь з повідомленням дати взяти на облік, виду і номера черги або підстави відмови у задоволенні заяви.
7. Під час постановки на облік враховуються подані громадянами до виконкому селищної ради відповіді управління виконкому попередніх років (2006-2007рр) щодо неможливості надання земельних ділянок.
У випадку, коли громадянин звернувся із такою відповіддю після формування списку громадян, взятих на облік, внесення змін до списку проводиться шляхом видання розпорядження .
Для врахування заяв, поданих громадянами до прийняття селищною радою рішення "Про впорядкування надання земельних ділянок громадянам для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на території селища Власівка", громадянин на письмове прохання виконкому селищної ради має подати довідку про склад сім'ї та документи, що підтверджують право громадянина на першочергове отримання земельних ділянок (у випадку, якщо громадянин користується таким правом).
8. Виконком селищної ради забезпечує вільний доступ громадян, що перебувають у загальній черзі, та окремих списків осіб, що користуються правом позачергового або першочергового отримання земельних ділянок для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), у тому числі розміщення списків для загального відома у приміщенні управління.
9. Зняття з обліку відбувається після отримання громадянином державного акта на земельну ділянку, надану у порядку безоплатної їх приватизації для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
10. У разі наявності земельних ділянок, що можуть бути надані у порядку безоплатної їх приватизації для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), виконком селищної ради, з урахуванням вимог рішення сесії селищної ради № 201 від 07.06.2007 року "Про впорядкування надання земельних ділянок громадянам для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)", надсилає громадянам, що перебувають на обліку, лист з інформацією про те, що вони можуть розпочати підготовку технічної документації , яка необхідна для прийняття селищною радою рішення про надання згоди на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.
Після прийняття селищною радою рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), громадяни, у встановленому законодавством порядку, замовляють такий проект та подають його селищній раді на затвердження і прийняття нею рішення про передачу земельної ділянки у власність громадянину.
Рішення селищної ради про передачу земельної ділянки у власність громадянину надає йому право, у порядку, встановленому законодавством, отримати державний акт на право власності на землю.
11. У випадках, коли земельні ділянки для будівництва надаються у нових мікрорайонах/кварталах, де відсутня соціальна та інженерно-транспортна інфраструктура, виконком селищної ради виступає замовником такої інфраструктури та проводить розрахунок кошторису їх будівництва. При цьому селищною радою, за поданням виконкому, визначається частка коштів, яку у грошовій формі має внести громадянин, який отримає земельну ділянку у цьому мікрорайоні/кварталі.
У такому випадку селищна рада передає земельну ділянку у власність громадянину лише після укладення договору про внесення коштів на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Ці кошти можуть витрачатись виключно на будівництво об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури відповідного мікрорайо-ну/кварталу.
12. Громадяни, які не бажають отримувати запропоновану земельну ділянку, мають право відмовитись шляхом подання відповідної заяви на ім'я селищного голови. У цьому випадку громадянин не знімається з обліку.
12-1. Щорічно проводити інвентаризацію та перереєстрацію заяв громадян, які перебувають у черзі з надання земельних ділянок у порядку безоплатної їх приватизації для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд.(п.12-1 внесено рішенням сесії № 578 від 12.09.14 р.)
13. У виключних випадках, за поданням виконавчого комітету селищної ради, селищна рада може надати окремим категоріям громадян поза чергою не більше 20% від загальної кількості земельних ділянок, що надаються протягом календарного року для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
До таких категорій громадян віднести багатодітні сім'ї (у яких виховується 5 та більше дітей віком до 18 років); громадян, які підпадають під дію Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною"; громадян, які отримали відзнаки, встановлені селищною радою.
14. Надання земельних ділянок під житлове будівництво за заявами юридичних осіб та підприємців здійснюється виключно через аукціони.
15. Основні вимоги щодо оформлення документації на будівництво садибних житлових будинків здійснюється згідно Правил забудови Кіровоградської області від 19.09.2003 року за №196.
16. Контроль за виконанням вимог цього Положення проводить постійна депутатська комісія з врегулювання архітектурно-земельних відносин та охорони навколишнього середовища, заступник селищного голови.
Категорія: РІШЕННЯ СЕЛИЩНОЇ РАДИ 07 | Додав: Admin (07 Червня 2007)
Переглядів: 1789 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
СЬОГОДНІ
ВХІД

КАЛЕНДАР

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
ГОДИНА ЗЕМЛІ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПРО ПОГОДУ


ВАЛЮТА
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
ЗАЦІКАВЛЕНИМ

ВІРУЮЧИМ
Часовня

Вгору