П`ятниця, 29 Березня 2024, 09:12

ВЛАСІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
м.Світловодськ Кіровоградської обл.

офіційний веб-сайт

Вітаємо Вас Гість | RSS
ПОШУК
КОНТАКТИ
ВЛАСІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
вул.Першотравнева, 59,
смт Власівка,м.Світловодськ,
Кіровоградська обл., 27552

ЧАС РОБОТИ:

Пн - Чт 7.30 - 16.45
Пт 7.30 - 15.30

>
ДОВІДНИК
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ







СТАТИСТИКА
СТАТИСТИКА



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Лютий » 11 » СВЯТКУЄМО...
07:08
СВЯТКУЄМО...
14 лютого - День Святого Валентина!
 
14 лютого всі закохані святкують своє "професійне" свято - День Святого Валентина.
 Про Валентина, що дав святу своє ім'я, відомо небагато. Кажуть, що він жив у III столітті н.е., у римському місті Терни. За одними даними, він був простим християнським священиком, інші легенди зводять його в ранг єпископа. За сукупністю даних можна з достатньою впевненістю припустити, що Валентин був відносно молодий, гарний собою, добрий і чуйний. Є відомості про те, що, поряд з основною професією, Валентин займався природничими науками та медициною. Час життя і діяльності Валентина збіглося з часом правління римського імператора Клавдія, який дуже шанував військову доблесть прославлених римських легіонів і не дуже шанував християн. Для збереження військового духу імператор видав указ, що забороняв легіонерам одружуватися, бо вступивши у шлюб вони занадто багато часу будуть проводити в родині й будуть зайняті думками не про благо імперії й військової доблесті. Але не злякавшись імператорського гніву, молодий християнський священик Валентин продовжував таємно вінчати закоханих легіонерів. Згідно з деякими даними, його заступництво за закоханих простиралося ще далі - він мирив посварених, писав любовні листи за вояків, дарував квіти молодим парам. Зберегти все це в таємниці не було ніякої можливості, а оскільки Римська імперія славилася своєю повагою до законів, з кожним днем хмари збиралися над головою священика.
 
Наприкінці 269 року н.е. грянув грім - Валентин був узятий під варту, а незабаром був підписаний указ про його страту. Легенда огортає романтичним флером і останні дні життя Валентина. Згідно з одними уявленнями, у нього закохалася сліпа дочка тюремника. Валентин, як священик, що дав обітницю безшлюбності, не міг відповісти на її почуття. За іншою версією, Валентин сам закохався в прекрасну дівчину, та ще, користуючись своїми медичними знаннями, в очікуванні страти вилікував її від сліпоти. Перед стратою він написав дівчині прощальну записку, в якій зізнався у своїх почуттях і підписав її 'твій Валентин'. Звідси і пішли листівки - 'валентинки'. У 496 р. церква канонізувала сміливого священика, і римський папа Гелласіус оголосив 14 лютого Днем святого Валентина.
 
Як все було насправді, ми не знаємо і вже ніколи не довідаємося, але безсумнівно одне - молодий християнський священик дійсно загинув в ім'я Любові. І цієї Любові було йому відпущено напрочуд багато на одне його коротке життя - любов до Бога, любов до прекрасної дівчини, любов до людей взагалі, яким він допомагав і як священик, і як лікар, і просто як прекрасна людина з величезною душею, яка творить добро. Не дивно, що про Валентина не забули й обрали заступником усіх закоханих.
 
А чи знаєте ви, що ...
Символами Валентинова дня стали воркуючі голубки і серця, пронизані стрілою Амура.
 
У цей день дівчата та хлопці збиралися разом, писали на папірцях імена і кидали ці листочки в глечик, потім кожен витягав по одному папірцю і дізнавався ім'я своєї коханої людини.
 
У деяких країнах до цих пір існує звичай вибирати 14 лютого Валентинів (обох статей) на весь наступний рік. До 14 лютого випускається безліч вітальних листівок-валентинок, від простих, із зворушливими зображеннями, до таких, що розкладаються. А за старих часів були навіть листівки, прикрашені золотом і мереживом.
 
Італійці вважають своїм обов'язком дарувати в цей день коханим солодощі. Цей день так і називається в Італії - солодкий.
 
Галантні французи першими ввели в себе любовні послання - чотиривірші.
 
У Фінляндії й Естонії цей день називається Днем друзів. Крім того, що свято відзначають закохані, просто друзі (незалежно від статі) дарують один одному вітальні листівки. У магазинах напередодні цього свята продаються різноманітні дрібнички, подаруночки у вигляді сердечок.
 
У Японії проводять конкурс на найгучніше любовне послання. Юнаки та дівчата піднімаються на поміст і по черзі кричать щосили - все, що хочуть, - своєму коханому. Переможець отримує приз.
 
Англійці посилають любовні послання і своїм тваринам, особливо собакам та коням.
 
В Америці в ці дні продається 108 мільйонів троянд, переважно червоних, а на цукерки в ці дні витрачають 692 млн доларів!
 
Сердечка до свята можна шити, ліпити, малювати, в'язати і навіть пекти. Матеріал для виготовлення сердечок використовується різноманітний: бісер, черепашки, пір'я, сухі квіти, шматочки тканини, хутро ...
 
Значна частина «валентинок» анонімна, без зворотної адреси, написана лівою рукою чи справа наліво, що надає посланням таємничість. Зате після свята додається робота приватним детективам: вони отримують досить багато замовлень щодо встановлення особи відправників «валентинок».
 
Як зробити день Святого Валентина особливим?
Ранок, безсумнівно, почати з поцілунку, а якщо ви на відстані, зателефонувати або відправити романтичне послання. В очікуванні вечірньої зустрічі, подумайте про подарунок. Він повинен бути вибраний з урахуванням віку, смаку і пристрастей коханого або коханої. Це може бути дрібничка, у вигляді іграшки, а може бути і щось більш практичне, таке як ювелірна прикраса, годинник, ручка і т.і.
 
Якщо ви чоловік і жінка й плануєте провести вечір вдома, подумайте про романтичну вечерю, про сервіровку столу з квітковою композицією і свічками, про захоплюючі і романтичні ігри. Одну з них можна порадити. На стікерах у вигляді серця написати любовні бажання і розклеїти їх по всьому будинку. Запропонувати коханому чи коханій знайти ці стікери і виконати, наприклад, 3 останні бажання, а також на ваш вибір.
 
Блюда до вечері підбирати легкі, не жирні, краще, якщо це будуть закуски і десерт, що складається з вершків та фруктів. Визнання, як самий еротичний десерт, отримала страва - полуниця з ванільними вершками. Непогано запропонувати до такого десерту шампанське.
 
Сиров'ялене м'ясо з сиром і смаженими фруктами - кулінарне шедевр, від якого неможливо відмовитися. М'ясо нарізаєтся дуже тонко. Фрукти часточками (яблука, апельсини або груша) обсмажуються у вершковому маслі з додаванням гострого соусу чилі та цукру. На м'ясо викладаються фрукти, посипається все сиром і згортається, закуску можна зафіксувати декоративною шпажкою.
 
Грудка індички зі шпинатом і горіхами - це блюдо здатне не просто наситити, а й приворожити, тому що горіхи здавна вважаються продуктом пристрасті. М'ясо відбивають, солять і перчать. Шпинат бланширують і віджимають від зайвої води. У шпинат додають сіль і горіхи. Начинка загортається у м'ясо. Страва готується на пару. Подається з соусом з йогурту. Смачного!
 
 
Даруйте 
один одному «валентинки», обмінюйтеся 
подарунками з характерною символікою у вигляді
червоних сердець, даруйте букети, 
читайте вірші,
кохайте і будьте коханими!

 
Нехай у цей незвичайний день здійсниться 
все нездійсненне і виповниться задумане. 
 
Нехай у Вашому домі 
запанує гармонія і взаєморозуміння, 
а серце переповнить світле кохання, 
безмежна пристрасть і щира відданість.
 
З ДНЕМ ВСІХ ЗАКОХАНИХ!
 
Категорія: ІНФОРМАЦІЙНИЙ БЛОК | Переглядів: 445 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
СЬОГОДНІ
ВХІД

КАЛЕНДАР
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
ГОДИНА ЗЕМЛІ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПРО ПОГОДУ


ВАЛЮТА
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
ЗАЦІКАВЛЕНИМ

ВІРУЮЧИМ
Часовня

Вгору