П`ятниця, 19 Квітня 2024, 09:09

ВЛАСІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
м.Світловодськ Кіровоградської обл.

офіційний веб-сайт

Вітаємо Вас Гість | RSS
ПОШУК
КОНТАКТИ
ВЛАСІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
вул.Першотравнева, 59,
смт Власівка,м.Світловодськ,
Кіровоградська обл., 27552

ЧАС РОБОТИ:

Пн - Чт 7.30 - 16.45
Пт 7.30 - 15.30

>
ДОВІДНИК
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ







СТАТИСТИКА
СТАТИСТИКА



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Березень » 1 » А ЧИ ЗНАЄТЕ ВИ, що...
20:25
А ЧИ ЗНАЄТЕ ВИ, що...

1 березня - Всесвітній день кішок!

З часів стародавнього Єгипту почалося завоювання світу кішкою. У 500 р. до н.е. у Єгипті існував культ кішки. Навіть Богиню радості і веселощів там зображували у вигляді кішки. Люди, які образили цю тварину, піддавалися жорстоким тілесним покаранням, а знищення кішок в Єгипті каралося стратою. До Південної Європи домашні кішки були завезені в VI столітті до нашої ери. До Х століття кішки поширилися і по всій Європі. Кішки жили в будинках, при монастирях, бібліотеках. Проте були і "смутні" часи в житті кішок - У період полювання на відьом хвиля гонінь на кішок прокотилася по багатьох країнах Європи. З'явилися забобони, пов'язані з кішками, а особливо з чорними. Однак, на щастя, кішок врятувала епідемія чуми, що почалася в Європі. Адже рознощиками чуми були щури, і кішки знов стали потрібними людям. На Русі домашніх кішок стали розводити в VII столітті. Їм відводили почесне місце зберігача домашнього вогнища. Кішок "На щастя" першими запускали в будинок. А під час блокади Ленінграда в 1942 році, кішки врятували місто від небувалого нашестя щурів, яке загрожувало місту блокадників. Кішок спеціально доставляли до обложеного міста для боротьби з пацюками, і щоб отримати кішку деколи треба було відстояти досить велику чергу.

Зараз у світі більше 500 000 000 домашніх кішок, які поділяються на 33 основні породи. Ці граціозні і незалежні істоти не залишають людей байдужими. Вченими доведено позитивний вплив кішок на людину. Так, наприклад, вважається, що кішки знижують ризик захворювання серцевими хворобами своїх господарів, сприятливо впливають на нервову систему і навіть підвищують імунітет людей. 

Фахівці по кішках відзначають, що ця тварина стільки років живе з людиною, що відчуває себе рівною їй. Тому до кішок потрібно звертатися з повагою, ні в якому разі не наказувати їм, а пояснювати й заохочувати до доброї поведінки. 

Особливо кішки люблять, коли їх гладять за вухом і під підборіддям. Причому вважається, що більш ласкавими і товариськими є саме коти, а кішки - вередливіші. 

Про кішок розповідають казки, співають пісні, складають міфи, створюють прикмети. Англійські моряки вважали, що чорна, без єдиної білої волосини, кішка на кораблі - вірна ознака благополучного плавання.  

У дворі Санкт-Петербурзького державного університету було відкритий пам'ятник кішці. На думку Бернарда Шоу, людина культурна настільки, наскільки вона здатна зрозуміти кішку. 

І вже, звичайно, кішки гідні, свого власного дня в році. 

Вітаємо всіх котів і кішок, а також їх господарів з котячим святом!

Бажаємо, щоб Вам кішки приносили тепло, затишок і задоволення від спілкування з ними. А Вашим кішкам - здоров'я, побільше котячих радощів, рости на радість своїм господарям.
 
І пам'ятайте, що головне у відносинах людини і кішки - це взаємна повага і довіра. Кішки надзвичайно розумні і дуже тонко відчувають настрій господаря. Влаштуйте свято своїм котам у Всесвітній день кішки, і вони обов'язково відчують Вашу прихильність і доброзичливість, оцінять і віддячать свого улюбленого господаря.
 
Зі святом!
 
За матеріалами мережі Інтернет
Категорія: ІНФОРМАЦІЙНИЙ БЛОК | Переглядів: 389 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
СЬОГОДНІ
ВХІД

КАЛЕНДАР
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
ГОДИНА ЗЕМЛІ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПРО ПОГОДУ


ВАЛЮТА
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
ЗАЦІКАВЛЕНИМ

ВІРУЮЧИМ
Часовня

Вгору