Четвер, 28 Березня 2024, 12:05

ВЛАСІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
м.Світловодськ Кіровоградської обл.

офіційний веб-сайт

Вітаємо Вас Гість | RSS
ПОШУК
КОНТАКТИ
ВЛАСІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
вул.Першотравнева, 59,
смт Власівка,м.Світловодськ,
Кіровоградська обл., 27552

ЧАС РОБОТИ:

Пн - Чт 7.30 - 16.45
Пт 7.30 - 15.30

>
ДОВІДНИК
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ







СТАТИСТИКА
СТАТИСТИКА



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Січень » 21 » А ЧИ ЗНАЄТЕ ВИ, ЩО...
09:38
А ЧИ ЗНАЄТЕ ВИ, ЩО...
21 січня - Міжнародний День обіймів.
Чому обніматися - корисно?
 
21 січня - Міжнародний День обіймів. Його стали відзначати в 70-і роки на Заході. І, звичайно, без студентів тут не обійшлося. Як стверджує історія, в цей день студенти коледжів кидалися в обійми один одному без будь-якої причини. Хоча думаю, що привід був - наближався кінець сесії, а отже, більша частина іспитів була здана, що вже саме по собі справа неабияка.
 
Це всього лише припущення. В усьому світі підхопили таку веселу традицію «обіймань». І тому 21 січня можна сміливо обіймати навіть незнайомих людей на вулиці. Засновниками цієї традиції були безпосередні та відкриті студенти, але чому ж тепер у всіх країнах стали відзначати День обіймів? Тому, що обійми дуже корисні для самопочуття людини!
 
З психологічної точки зору, існує два основних моменти обійматися без інтимних домагань. По-перше, обійми сприяють появі почуття захищеності у людей. Ще з дитинства ми пам'ятаємо, як плакали й бігли до своєї мами, і вона обіймала нас. У цей момент нам ставало добре, з'являлося відчуття, що ми в безпеці, поруч зі своєю матусею, і подія, яка нас засмутила, не здавалася такою вже страшною. Немає абсолютно ніякої різниці між дорослими та дитиною, в тому, що коли людині погано і її обійме близький або просто знайомий, а то і незнайомий, то відразу стає хоч трохи краще.
 
По-друге, психічне здоров'я людини нерозривно пов'язане із задоволенням тактильних потреб. Психологи давно довели, що людина, поряд з іншими живими істотами, потребує дотику. І дотик кішки, або собачки, або людини однаково добре задовольнить «тактильний голод». Ось чому самотні люди часто заводять собі кішечок і собачок, і так люблять їх обіймати.
 
На сьогоднішній день вчені абсолютно точно довели, що обійми корисні для здоров'я. З фізичної точки зору при тактильних дотиках до людини в її організмі відбувається наступне:
• стимулюється діяльність центральної нервової системи;
• підвищується імунітет;
• підвищується рівень гемоглобіну в крові;
• гіпоталамус головного мозку викидає в кров свій гормон - окситоцин. Цей гормон пов'язаний з психоемоційним станом людини. Підвищення концентрації окситоцину в організмі призводить до появи хорошого самопочуття і позитивного ставлення до інших.
 
Дитячі лікарі та психологи радять своїм батькам якомога частіше обіймати своїх маленьких дітей, щоб вони розвивалися розумово і фізично. Вважається, що дитина, яка отримала мало ласки в ніжному віці, може мати згодом психічні та розумові відхилення (у порівнянні з однолітками, вихованими в любові).
 
Треба відмітити, що доросла людина потребує того, щоб її обійняли НЕ МЕНШЕ, ніж дитина. З побутової точки зору, це просто знімає напругу і поліпшує настрій. Обійми відіграють особливу роль у зміцненні доброзичливих відносин між людьми. Сімейні психологи радять обіймати свою другу половинку не менше восьми разів на день без жодного приводу.
 
А в День обіймів можна обіймати усіх - знайомих і незнайомих людей. Нехай і у них покращиться настрій, і у вас. Адже це так корисно - обійматися!
 
За матеріалами мережі Інтернет
Категорія: ІНФОРМАЦІЙНИЙ БЛОК | Переглядів: 367 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
СЬОГОДНІ
ВХІД

КАЛЕНДАР
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
ГОДИНА ЗЕМЛІ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПРО ПОГОДУ


ВАЛЮТА
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
ЗАЦІКАВЛЕНИМ

ВІРУЮЧИМ
Часовня

Вгору